DELEN

De commerciële frikandellen werden in 1954 gelanceerd in de Nederlandse stad Dordrecht. Slagersknecht Gerrit de Vries maakte gehaktballen die hij aan de horeca verkocht. Door een wijziging in de Warenwet moest hij zijn product, dat in de smaak viel bij zijn klanten, veranderen. Zijn oplossing was de vorm maar niet het recept te wijzigen: van de bal maakte hij een worst. De naam voor zijn product werd hem door een vrouwelijke snackbarhouder van Duitse afkomst ingefluisterd: daar bestond de Frikadelle, een platte gehaktbal. De Vries nam die naam over: frikadel (zonder N).

Gerechten met frikandellen


Maar natuurlijk kun je meer met frikandellen dan je zou denken. Je kunt er hele gerechten van maken. Mooi voor met Kerst met de hele familie. Je kunt er namelijk een 5-gangen menu van maken! Mocht je willen weten hoe oud je kinderen moeten zijn om frikandellen te mogen eten. Deze tieneroeder was je al voor met die vraag (HIERRR).

Voorgerecht – Frikandellenvlaai

Soep – Frikandellensoep

Warm voorgerecht – Frikandellenpizza

Hoofdgerecht – Frikandellenlasagne

Nagerecht – Frikandellenijs