Heb jij gisteren gekeken naar de uitzending van Veronica Inside? Dan was je vast niet de enige want er schenen zo’n 1,7 miljoen Nederlanders gisteren te hebben afgestemd op de zender. En daar zaten er een heleboel tussen die normaliter niet kijken maar vanwege de hele rel rondom Johan Derksen nu ineens wel. Die rel begon een week geleden toen Johan Derksen in datzelfde programma een naar eigen zeggen ‘slechte’ grap maakte over Akwasi. Hij vergeleek de rapper immers min of meer met een als Zwarte Piet verkleedde man die naar een Black Lives Matter demonstratie in Leeuwarden was gegaan.

Johan Derksen weigert excuses te maken

Sindsdien is de bom een beetje gebarsten. Zelfs zo erg dat de Oranje internationals allemaal hebben aangekondigd geen interviews meer te geven voor het programma. En zelfs zo erg dat in de uitzending van gisteravond Johan Derksen aan tafel zat met een gepikeerde oud voetballer Dries Boussatta en advocate Natacha Harlequin. Zij én presentator Wilfred Genee leken de aanval in te zetten op Derksen, die overigens niet echt bereid was om excuses te maken.

Ali B. maakt Zwarte Pieten grap

Waarom zou hij ook? Een grap maken mag en als dat een slechte grap is dan is dat jammer. Eind 2019, een halfjaar geleden dus maakte Ali B. ook nog een leuk grapje over Zwarte Pieten. Nou Comedy Central, maak je borst maar nat want die adverteerders lopen nu natuurlijk ook massaal weg. Toch?