DELEN

Als je je opgeeft voor een blind date weet je niet wat je te wachten staat. Voor Lisa viel haar date meteen al tegen. “Hij kwam binnen en toen dacht ik al: nee.” Jaimy is wel benieuwd naar het innerlijk van Lisa, en probeert het gesprek een beetje op gang te brengen. Maar dat is niet makkelijk. De twee praten over hun werk (Lisa is gastouder en Jaimy heeft een kinderopvang), en Lisa laat zich meteen negatief uit: “Ik vind dat je als gastouder veel dichter bij de kinderen staat, het is veel persoonlijker dan de opvang.”

Lisa verschuilt zich na het voorgerecht even in het toilet, en belt huilend een vriendin. “Hij heeft geen mooi gebit en hij is kaal. Ik vind het zo erg. Hij is op zich wel aardig maar ik ben gewoon niét geïnteresseerd in hem.” Zelfs als Jaimy tijdens het toetje laat vallen dat zijn vader twee jaar geleden is overleden, kijkt Lisa weg. Wat Jaimy eigenlijk had moeten zeggen tegen aso-Lisa:

Eenmaal aan tafel wordt de sfeer er niet beter op. Lisa zet haar ‘niet aardige’ houding nog wat aan. ,,Ik kan soms wel een beetje onaardig zijn als ik niet geïnteresseerd ben. Die blik kan ik ook geven, dus dat was daarin wel een bewuste keuze’’, vertrouwt ze de camera toe. Jaimy vindt haar bot overkomen.

Even later concludeert Jaimy dat hij ‘er ook snel klaar mee was’, vooral omdat Lisa aandacht had voor iedereen om haar heen, behalve voor hem. Lisa’s antwoord: ,,Een bewuste keuze. Ik wilde niet doen alsof ik hem wel leuk vond. Het was zelfbescherming voor mij en een soort bescherming voor hem.’’

Op Twitter regent het reacties van kijkers die niet snappen waar Lisa het lef vandaan haalde haar date zo af te branden. ,,Het zou haar sieren als ze in het openbaar haar excuses aanbiedt voor haar arrogante gedrag’’, is een greep uit de twitter-tsunami.