Dat ook mensen zonder enige vorm van talent succesvol kunnen zijn tegenwoordig zie je overal om je heen. Er zijn voorbeelden genoeg van zogenaamde zangers en zangeressen die alleen met autotune nog een beetje lekker klinken. En dan denk jij natuurlijk dat we het over Famke Louise hebben maar dat klopt ook inderdaad. Enfin, influencers kunnen vandaag de dag gewoon enorm succesvol zijn. Eén van hen is Bas Smit. De man van actrice en presentatrice Nicolette van Dam. Tegenover weekblad Weekend vertelt hij: “Iedereen wil altijd weten wat mijn werk is’, lacht hij. ’Als je op Google intikt ‘wat voor werk doet…’ krijg je meteen mijn naam erachter, want men snapt niet wat ik doe omdat ik de hele dag aan het lachen ben.

Bas Smit verdient lekker dankzij Instagram

Bas verdient zijn geld dus onder andere door het posten van betaalde berichten op zijn Instagram-account. “Daarvan heb ik gezegd: ‘Je kunt me pas mailen als je een voorstel hebt vanaf 25.000 euro, dan weet ik gelijk hoe serieus je bent’.’ Voor de goede orde, een adverteerder krijgt voor dat geld geen hele campagne bij Bas en Nicolette. ‘Nee, vanaf 25.000 euro post ik één bericht van een adverteerder, mits het past in ons leven.”