Home Grappig Wedden dat jouw basisschool vroeger één van deze 10 namen had!

Wedden dat jouw basisschool vroeger één van deze 10 namen had!

0
DELEN

Het is wellicht alweer een tijdje geleden voor je, maar de basisschooltijd was absoluut een heerlijke tijd om in te leven. Een beetje van half negen tot drie naar school en elke woensdag een half dagje. Daar zou je nu eens mee moeten aankomen bij je baas. En als je thuiskwam smeet je je tas in de gang en ging je buitenspelen. Er zijn 10 namen voor basisscholen die gigantisch veel voorkomen.

10 namen


Wist je trouwens dat het merendeel van alle basisscholen in Nederland niet echt en originele naam heeft. De Regenboog is de meest voorkomende basisschoolnaam in Nederland. Van de in totaal 6.200 basisscholen heten er 123 Regenboog. Dat blijkt uit een inventarisatie van het NOS Jeugdjournaal. Op de tweede plaats staat de Jozefschool (inclusief varianten als Joseph en met Sint of St. ervoor). In totaal telt de lijst 4.500 verschillende namen, 3.700 daarvan zijn uniek. Het Jeugdjournaal noemt als voorbeelden Kon-Tiki (Amersfoort), Oeboentoe (Purmerend) en Wittering.nl (Rosmalen).

1: Regenboog – komt 123 keer voor

2: Jozef – 91 keer

3: De Wegwijzer – 84 keer

4: Het Kompas – 58 keer

5: Willem-Alexander – 49 keer

6: De Schakel – 47 keer

7: Eben Haezer – 46 keer

8: Beatrix – 45 keer

9: Juliana – 43 keer

10: Rehoboth – 41 keer

Wist je toruwens dat Nederland ook niet zo origineel is wanneer het gaat om kattennamen. Heb jij ooit en kat gehad? Kijk HIERRR maar even of zijn of haar naam ertussen staat!