Beau van Erven Dorens wist vorige maand nog de kijkcijfer-records van Eva Jinek wist te verbreken. Maar dat lijkt sinds een paar weken alweer afgelopen te zijn. Naarmate de talkshow van Jinek vorderde werden de kijkcijfers volgens kijkonderzoek dan ook beetje bij beetje een stukje slechter. Het is nu nog te vroeg om te oordelen over de cijfers die de Amsterdamse presentator weet te scoren, maar het ziet er deze week niet al te best uit. De presentator wist een maandje geleden namelijk nog geregeld ruim meer dan een miljoen kijkers naar zijn show te trekken. Voornamelijk de maandagen en vrijdagen leken erg goed te werken voor hem. Vorige week maandag zakte dat al flink naar 675.000 kijkers.

Beau van Erven Dorens scoort steeds slechter

Vorige week maandag kwam de teller voor zijn talkshow staan op 675.000, goed voor een vijftiende plek. Maar zijn nieuwe dieptepunt werd drie weken geleden bereikt. Een nieuw laagterecord van 469.000 kijkers. Of dit alleen aan het zomerse weer te danken was is nog niet zeker. Afgelopen woensdag kwam dit ook weer op 541.000 kijkers haken, opnieuw een vijftiende plek. Gisteren, maandag 22 juni, kwam op hij 618.000 kijkers vast te zitten, een twaalfde plek. Al wat beter, maar maandagen horen juist zijn sterkste kant te zijn.

Einde van zijn carrière?

Beau van Erven Dorens is nog maar net begonnen met zijn talkshow maar het einde is misschien al in zicht. In de podcast Effe Relativeren op het YouTube-kanaal van presentator Kaj Gorgels doet hij een boekje open over hoe hij zich voelt betreffende de talkshow. Hij geeft het volgende aan: “Ik ben blij met wat ik aan het doen ben, maar tegelijkertijd voel ik het einde naderen. Ik zou weleens iets heel anders willen gaan doen. Daar broed ik op.” Het is geen geheim dat zijn carrière behoorlijk wat ups en downs heeft gehad in de afgelopen twee decennia.

Zie ook: Eva Jinek over heftig nachtje met Freek Vonk: “Hij was héél groot!”