Op 6 februari 2018 kondigde Walibi Holland de bouw van Untamed aan. Aan het eind van oktober 2018 zou de bouw beginnen van een hybride achtbaan: een achtbaan bestaande uit baandelen van staal en ondersteuningen van hout. Daarvoor wordt een deel van de houten constructie van de voormalige achtbaan Robin Hood hergebruikt. De kleur van de baandelen zal bruin zijn en de achtbaan zal een maximale hoogte van 36,5 meter hebben. We zagen HIERRR al beelden van de bizarre hoogte van de nieuwe achtbaan!

5 inversies


Dat de nieuwe achtbaan Untamed een hele sicke achtbaan gaat worden was voor de meeste fanatiekelingen al wel duidelijk. Deze beelden bevestigen dat nog maar eens. Een staal/hout-hybride, gemaakt door de bazen van Rocky Mountain Contruction. De achtbaan heeft maar liefst 5 inversies en een bizar element dat wereldwijd nergens anders voorkomt: een 270 graden double inverted stall, om het beestje maar een naam te geven. Heb je geen idee waar we het over hebben? Dan moet je er maar snel eens in gaan zitten! Video staat onderaan dit artikel!

Untamed


Blijkbaar heeft een RMC-medewerker deze video laten lekken, iets waar Walibi hoogstwaarschijnlijk niet blij mee is. Maar eenmaal op het internet… Tijd voor een tripje Flevoland, binnenkort. Vanaf 1 juli gaat het bizarre bakbeest open voor het publiek: