Home Grappig Bewezen: middelste kind is het succesvolst!

Bewezen: middelste kind is het succesvolst!

0
DELEN

Het is niet makkelijk om het middelste kind te zijn. Je kreeg lang niet zoveel aandacht als de oudste en jongste en zit er altijd tussenin. Het leven van een ‘sandwichkind’ gaat niet over rozen, maar door een recent onderzoek ben je misschien wel heel blij om het middelste kind te zijn. Uit het onderzoek blijkt dat middelste kinderen het meest succesvol zijn! Waarom dat zo is lees je hier.

De oudste krijgt veel aandacht en de jongste wordt verwend. En jij? Jij zit er een beetje tussen. Daarom wordt er vaak gezegd dat middelste kinderen in de moeilijkste positie zitten. Maar eigenlijk is het helemaal niet zo erg om het middelste kind te zijn! Een recent onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat je veel voordelen hebt als middelste kind.

Dit bericht bekijken op Instagram

1986 Christmas

Een bericht gedeeld door Kim Kardashian West (@kimkardashian) op

Uit het onderzoek bleek dat middelste kinderen meer kans hebben om succesvol te zijn. Maar daar blijft het niet bij. Middelste kinderen hebben een groter sociaal netwerk en een glansrijke carrière. De moeilijkheden als middelste kind werken namelijk in je voordeel. Middelste kinderen zijn empatischer, onafhankelijk, geduldig, welbespraakt en creatiever.

Omdat je vroeger altijd de boel moest sussen, kun je beter compromissen sluiten. Ook ben je makkelijk in de omgang omdat je je snel aanpast. Bovendien ben je minder egocentrisch, veroordeel je andere mensen minder snel en houd je meer rekening met anderen. Misschien dat dit ook de reden is dat relaties van middelste kinderen langer standhouden.