André Hazes is al maanden lang bezig met een streng dieet, zo meldt Shownieuws. De zanger zou hebben aangegeven dat hij zo’n 15 á 15 keer sport pér week. Dat is dus 2 keer per dag en één dag zelfs 3 keer. We gokken dat dit een combinatie zal zijn van krachttraining en cardio, anders zal hij een tikkeltje teveel krachttraining doen wat alleen maar averechts zal werken. Maar daarnaast is de zanger ook bezig met een streng dieet om zijn lichaam van “de juiste’ voeding te voorzien tijdens al dat gesport. En dat baart sommige mensen behoorlijk wat zorgen.

André Hazes aan streng dieet

Zijn dieet bestaat uit een shake als ontbijt en als diner eet hij 400 gram kip, 400 gram spinazie en 500 gram gebakken aardappelen. Juist, twee keer per dag eten waarvan één maaltijd 1,3 kilo weegt. Gewichtsconsulent SOnja Bakker maakt zich ernstige zorgen om de gezondheid van de zanger vanwege dit dieet: “En dat al twee maanden!” laat Sonja in de nieuwe Story weten. De schrijfster laat weten waarom ze gelooft dat dit niet veel goeds voor de gezondheid van de desbetreffende zanger kan betekenen: “Ik zie dit als een crashdieet. Dat zal ik nooit adviseren. Want er komt een moment dat hij weer gaat optreden en in zijn oude ritme vervalt. Dan zitten de kilo’s er snel weer aan. Variatie is de sleutel, ook wanneer je sport.”

Wat is er mis met dat dieet?

“Het is juist heel belangrijk om gevarieerd te eten. Dat leren we van jongs af aan met de schijf van vijf.” Een van de grootste verbazingen is dat de zanger geen enkel stuk fruit lijkt te eten, tenzij die natuurlijk in zijn dagelijkse shake in de ochtend zit. Ook zegt ze er het volgende over: “Maar wat me echt zorgen baart, is dat hij al twee maanden dagelijks zoveel spinazie eet. Spinazie is een heel gezonde groente, maar als je er zo vaak en zo veel van eet, dan krijg je ontzettend veel nitraat binnen. Dat is niet ongevaarlijk. En het is ongezond. Zeker op de lange termijn.”

Zit hij aan de verboden middelen?

‘Weekend-Online’ en het Belgische blad ‘TV Familie’ hebben hier over geschreven. Zó snel gespierd worden, daar moet volgens TV Familie wel iets achter zitten. André Hazes heeft overigen zo’n 5 jaar geleden ook al een flinke transformatie gemaakt. Hij vertelde toen dat hij creatine gebruikte. Een middel dat niet verboden is. Het is organische stikstofverbinding die van nature voorkomt in gewervelden die bijgevuld kan worden in de vorm van een poedertje, zoals een eiwitshake. Creatine verbetert de prestaties van de spieren tijdens sterke kortdurende krachtsinspanningen, met veel herhalingen en relatief weinig herstel. Het NOC*NSF geeft aan dat team- en krachtsporters baat kunnen hebben bij creatine-suppletie. Het heeft geen effect bij duursport. Creatine staat niet op een dopinglijst, omdat ook normale voeding creatine kan bevatten. Niets mis mee dus.

Zie ook: Wesley Sneijder intiem gekiekt met de vriendin van Lil’ Kleine!