Home Grappig De Koning is verhuist en zet zijn paleis te koop voor een...

De Koning is verhuist en zet zijn paleis te koop voor een zacht prijsje, iemand?

0
DELEN

De Eikenhorst is officieel een villa. Maar omdat het de woning van een vorst is moet je dit huis een paleis noemen. Althans, volgens het woordenboek is dat zo. Het is trouwens niet de eerste keer dat er een Oranjepaleis op de huizenmarkt komt. Het bijzondere deze keer is dat de Eikenhorst particulier bezit is van de koning en dat het paleis waarnaar hij verhuist rijksbezit is.

Verhuist


Onlangs zei de koning dat hij nog niet weet wat hij met de Eikenhorst gaat doen. Dat prinses Mabel, die met haar gezin in Londen woont, het zal overnemen is wel al meerdere malen gesuggereerd. Geld kan in dat geval het probleem niet zijn, gezien Mabel recent tientallen miljoenen euro’s verdiende met haar aandelenpakket in het ICT-bedrijf Ayden. Zie hier het oude stulpje, iemand die wat centjes over heeft om het over te nemen?

De Eikenhorst is onderdeel van de Koninklijke Landgoederen De Horsten. Naast het koninklijk paar zijn er nog enkele Oranjes die in het landgoed van ruim vierhonderd hectare groot hebben gewoond. Sinds 1883 is het landgoed al in handen van de koninklijke familie.

De bedoeling was eigenlijk dat de koning in 2014 al zou verhuizen naar Huis ten Bosch. Renovatie van dit woonpaleis, met een vloeroppervlak van bijna negenduizend vierkante meter, duurde echter jaren langer dan gepland. En kostte tevens veel meer geld (63,1 miljoen in plaats van 35 miljoen euro). Zie hier hun nieuw hut: