DELEN

Wanneer de familie Meiland zal gaan verhuizen zit de beroemde huishoudster Nadège natuurlijk zonder werk. Veel fans hebben het met haar te doen en één daarvan is een doneer actie gestort. Wanneer je dat doet kun je dat het beste via een crowdfunding doen. Maar er zijn verschillende redenen dat mensen argwaan krijgen bij deze actie. De oproep luidt als volgt: “Alle fans/kijkers van Château Meiland doneren
€ 1,00 et voilà: €1,5 miljoen euro. Die geven we aan Nadège zodat zij het Château kan kopen. Mocht deze actie onverhoopt iets minder opleveren dan kan die vrouw het geld goed gebruiken om naar een ander appartement te verhuizen. De buurt waar zij nu woont holt namelijk achteruit.”

Doneeractie voor Meiland-huishoudster Nadège

Klinkt natuurlijk mooi, maar bij veel mensen schiet het in het verkeerde keelgat. Veel mensen in Nederland hebben het lastig tijdens de crisis, niet alleen een huishoudster uit Frankrijk wordt bijvoorbeeld gezegd. Maar ook de manier waarop het gaat wekt argwaan. Het geld wordt namelijk gestort op een particuliere bankrekening, wat er daarna mee gebeurd weet alleen de oprichtster. Ook wat er verder met het geld moet gebeueren heeft ze nog geen idee van. Ze zegt over de wetgeving en belastingen bij schenkingen van grote bedragen niks te weten: “Daar gaan wij ons later mee bezig houden. Hopelijk treffen we een fan met juridische kennis die wil helpen.”

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Nadège Meiland (@nadegemeiland) op