DELEN

Normaal gesproken is de jurk van Koningin Maxima hét gesprek van de dag op Prinsjesdag. Vorig jaar was dat, ondanks de prachtige jurk van onze vorstin, niet het geval. Het baardje van onze koning, Willem Alexander. Dat was het meest opvallend volgens de meeste pers. En eerlijk is eerlijk het staat hem best wel goed. Maar wat is nou precies de reden achter de plotselinge keuze om zijn baard te laten staan?

De reden van de baard van Koning Willem Alexander

Royalty kenner Marc van der Linden denkt wel te weten waarom onze koning zijn baard laat staan. Op deze Instagram post hieronder legt hij uit wat de reden kan zijn geweest:

Dit bericht bekijken op Instagram

De reden waarom ik mijn baard liet staan was omdat ik mezelf niet meer op mezelf vond lijken. Ik was veel afgevallen, ook in mijn gezicht. Van rimpelloos en 210 kg naar 115 kilo eraf en een gezicht vol groeven en kanalen aan rimpels. De oplossing: meer haar in het gezicht. Willem-Alexander is recentelijk ook wat afgevallen en fitter geworden: heel knap op je 52ste. Maar als je de foto’s ziet uit het officiële Koningsdagboek 2019 (Bekking & Blitz) dan snap ik hem wel. Hij herkende zichzelf, denk ik, ook niet meer.

Een bericht gedeeld door Marc van der Linden (@marcvanderlindenm) op