Horror films (Latijn: verschrikking) is een genre van verhalen waarbij het de bedoeling is de lezer of de toeschouwer als vorm van amusement angst aan te jagen. Dit kan door bijvoorbeeld angstige situaties of wezens ten tonele te voeren. Deze wezens kunnen zowel fantastisch (vampiers, spoken) als realistisch (seriemoordenaars) zijn. Onder het genre vallen onder andere het griezelverhaal en de griezelroman. Het genre kan zowel in literatuur (boeken en romans) als horrorfilms en televisieseries worden toegepast. Een belangrijk element van horror is dat de lezer of kijker zich kan inleven in de situatie van de protagonist, waardoor hij of zij dezelfde angst en afschuw voelt.

Top 5 meest enge films

Een ander element is dat er vaak onverwachte gebeurtenissen plaatsvinden (anticlimax) / plotwending. In films worden de kenmerkende elementen dreiging en schrik vaak met speciale effecten en achtergrondmuziek versterkt.

5. 1922
Wanneer een man samen met zijn zoon wordt gedwongen om zijn eigen vrouw te vermoorden, gebeuren er steeds meer eigenaardige dingen.. De man is er van overtuigt dat dit te maken heeft met de ziel van zijn overleden vrouw.

4. THE RITUAL
Na de dood van hun vriend trekt een groep vrienden de bossen in om de wens van hun overleden kameraad in vervulling te laten gaan. Hoe verder ze de bossen in gaan, hoe vreemder de situatie wordt.. De keuze om te ergens te overnachten bleek dan ook niet de goede.

3. IN THE TALL GRASS
Tijdens een tour door Kasas horen deze broer en zus een jongetje om hulp roepen. In hun poging om te helpen blijkt er meer verstopt te zitten in het veld dan alleen het jochie dat om hulp riep..

2. THE INVITATION
Op het moment dat Will en Eden hun zoon verloren hebben, verdwijnt Eden spoorloos. Een paar jaar later vinden ze elkaar terug en is er een hele hoop veranderd aan Eden. Will probeert er achter te komen hoe dat precies komt en al gauw komt hij erachter dat Eden en haar nieuwe vrienden een aantal mysterieuze en onheilspellende plannen hebben..

1. ELI
Eli is naar onze mening de absolute top van de aller engste films op Netflix. Dit elf jarige jongetje heeft een auto-immuunziekte waardoor hij verplicht in een bacterievrije omgeving moet leven. Zijn ouders zijn ten einde raad en zoeken hulp bij een bijzondere dokter in een privé ziekenhuis. Deze dokter beweert andere patiënten met dezelfde klachten al eens te hebben genezen. Wanneer zijn ouders hem afzetten, blijkt het ziekenhuis een oud huis waar steeds vreemdere dingen lijken te gebeuren. Eli komt er dan ook langzaam maar zeker achter dat er iets niet helemaal pluis is..