Tegenwoordig kennen we de 42-jarige Eva Jinek als de knappe blonde presentatrice van haar eigen latenight talkshow op RTL 4. Toch voelde ze zich twee jaar geleden een stuk minder vrolijk! In 2018 beviel ze van haar zoontje Pax maar vervolgens werd ze ‘doodziek’ door de bevalling. Dit vertelt ze openhartig op Instagram en in haar talkshow Jinek. Ze had last van een hoge bloeddruk, wat op zwangerschapsvergiftiging zou kunnen duiden, en ging daarom eerder met zwangerschapsverlof. Uiteindelijk beviel ze via een keizersnede.

In het boek Queen of Hearts vertelt Eva ook openhartig over de vreselijke periode. Op Instagram zegt ze daarover: “Mijn jongetje is het middelpunt van mijn universum, maar tijdens en vooral na zijn geboorte ben ik flink ziek geweest en heb ik getwijfeld of ik ooit weer de oude zou worden. Dat werd ik gelukkig, meer zelfs.”

Dit bericht bekijken op Instagram

Dit is een foto uit het prachtige boek ‘Queen of Hearts’ van arts-onderzoeker Chahinda Ghossein, over de moeilijke en pijnlijke kanten van een zwangerschap die anders loopt dan je hoopt of verwacht. Mijn jongetje is het middelpunt van mijn universum, maar tijdens en vooral na zijn geboorte ben ik flink ziek geweest en heb ik getwijfeld of ik ooit weer de oude zou worden. Dat werd ik gelukkig, meer zelfs. En daar gaat dit boek over, omdat zoveel vrouwen het meemaken en er eigenlijk niet zoveel over wordt gepraat. Met delen groeit troost! Ik ben trots dat ik mee mocht doen aan dit boek en aan het onderzoek van Chahinda. Meer weten? Dat kan via de #linkinbio. #zwangerschapsvergiftiging #placenta #hartenvaatziekten

Een bericht gedeeld door Eva Jinek (@evajinek) op