Talkshowkoningin Eva Jinek beviel in 2018 van zoontje Pax. De bevalling was zwaar. Heel zwaar. De presentatrice belandde daarna in een angstige periode vol druk. Dat staat in de nieuwe editie van weekblad Weekend. “Zijn geboorte maakte op mij een verpletterende indruk”, citeert het blad. “Het was en is in alle opzichten de belangrijkste gebeurtenis van mijn leven, maar het verliep totaal anders dan ik had verwacht. Dat gold ook voor de periode erna.” In het weekblad is de blonde presentatrice open over haar onzekerheden die de bevalling met zich heeft meegebracht.

Angst voor Eva Jinek

De kleine Pax is gezond en wel. Maar Eva moest een ongeplande keizersnede ondergaan. In de periode na Pax’ geboorte was Eva er lichamelijk gezien dan ook niet zo goed aan toe. Dat maakte haar enorm angstig. “Ik was afhankelijk geworden, maar erger nog: ik verloor mijn vertrouwen in het idee dat ik ooit weer de oude zou worden. Die angst werd steeds groter door de druk die ik voelde.