Er schijnt een behoorlijk grote markt te zijn voor voetenfoto’s. Je leest het goed, er zijn mensen die grof geld willen betalen voor een paar kiekjes van jouw voetjes. Een beetje zoekwerk op sociale media laat je in een wereld terechtkomen waar je nooit van had gedacht dat die bestond. Een medewerker van NPO3 heeft zich een week lang in deze bussines begeven en ze deed haar verhaal. Wat blijkt, je kunt direct je baan opzeggen wanneer je voetjes een beetje in trek zijn. Niet doen hoor, we kunnen je niks garanderen. Maar dit verhaal laat je misschien wel inspireren om toch even wat kiekjes van die teentjes van je te laten maken!

Voetenfoto’s voor geld

Er schijnen veel mensen via Instagram hun voeten aan te prijzen. Wat de dame in kwestie deed was gewoon een pagina opzetten en een paar van deze accounts volgen. Ze werd direct gevolgd door een paar liefhebbers die wel interesse hadden in haar voeten. Ze kreeg verschillende berichten, de eerste was er eentje die tienduizend euro wilde betalen per week voor een paar foto’s van haar voeten. Dit leek ze niet te vertrouwen dus ze ging verder. Een andere man heeft haar aangeboden op maar liefst vijfendertigduizend euro te geven voor een paar kiekjes. Ook dit heeft ze niet vertrouwd en is verder gegaan.

Andere verzoekjes

Uiteindelijk was er een wat aannemelijker aanbod. Een man vroeg om een previes. Ze stuurde daarom een foto van haar kleine teen en vervolgens kreeg ze twintig euro op haar rekening voor een foto van haar volledige voet. Een andere man had een ander verzoekje: één foto van haar voeten en 3 van haar mond, waarop haar huig goed te zien was. Dit heeft haar 15 euro opgeleverd. Al met al stond de teller op 35 euro, maar die had natuurlijk 45.035 kunnen staan.