De maatregelen in Nederland zijn deze week weer flink aangescherpt. De horeca is opnieuw dicht en duizenden ondernemers zitten met hun handen in het haar. Maar nodig, dat is het wel. Vanwege de gigantisch toenemende besmettingen in ons land zijn we een waar brandhaard geworden voor corona. Het dringende verzoek van Markt Rutte is dan ook om niet op vakantie te gaan, helemaal niet in het buitenland. Maar Willem Alexander, Maxima en de kinderen, die zijn op het moment onderweg naar Griekenland om vakantie te vieren in hun vakantievilla. De Tweede Kamer reageert: “Dit is echt het verkeerde signaal!”

Willem Alexander en gezin op vakantie tijdens halve lockdown!

“Ze houden zich aan alle coronamaatregelen en aan het reisadvies” laten ingewijden weten. Veel plekken in griekenland hebben code oranje gekregen maar de vakantievilla staat in een geel gebied laat AD weten. Jesse Klaver zegt er het volgende over: “Als de koning nu op vakantie gaat is dat echt het verkeerde signaal aan Nederland. De regering vraagt mensen om zoveel mogelijk thuis te blijven en af te zien van allerlei dingen waar ze naar uitgekeken hebben. Dan helpt het niet als er berichten opduiken de koninklijke familie het vliegtuig naar Griekenland pakt.”
Zie ook: Overal jassen maar Maxima trotseert de kou in korte jurk!

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Hart van Nederland (@hartvannederland) op

Eerder al ophef door negeren van maatregelen

Eerder werd de Koning en Koningin ook al gekiekt terwijl ze schouder aan schouder met een restauranteigenaar in Griekenland poseren. Iets wat bij veel mensen ook in het verkeerde keelgat schoot aangezien er totaal géén afstand gehouden werd.