DELEN

De commerciële frikandel werd in 1954 gelanceerd in de Nederlandse stad Dordrecht. Slagersknecht Gerrit de Vries maakte gehaktballen die hij aan de horeca verkocht. Door een wijziging in de Warenwet moest hij zijn product, dat in de smaak viel bij zijn klanten, veranderen. Zijn oplossing was de vorm maar niet het recept te wijzigen: van de bal maakte hij een worst. De naam voor zijn product werd hem door een vrouwelijke snackbarhouder van Duitse afkomst ingefluisterd: daar bestond de Frikadelle, een platte gehaktbal. De Vries nam die naam over: frikadel (zonder N).

Opblaasbare Frikandel voor de liefhebber

Maar de historie van deze heerlijke snack ken jij natuurlijk allang als liefhebber. Het enige wat nog onbreekt voor aankomende zomer is er eentje die je kunt opblazen. Voor maar 11 euro heb jij deze al in huis. Je moet alleen even naar de website van ‘Ottosimon.nl’ gaan en de ‘Air Mattress Sausage Inflatable’ opzoeken!

Zie ook: Hier koop jij je spotgoedkope gemotoriseerde Opblaasbare Botsauto’s!