Schoonmaakbedrijf Maarschalkerweerd raakte vorig week in opspraak nadat een medewerker het adres van Akwasi online had gedeeld. Deze glazenwasser deelde foto’s van het huis op een besloten Facebook-groep. Maar helaas voor hem en het bedrijf kwamen deze foto’s toch in de openbaarheid terecht. Dit leidde tot een stortvloed aan racistische opmerkingen en bedreigingen. Het bedrijf besloot de medewerker op non-actief te zetten, maar dat is voor sommigen niet voldoenden. Inmiddels wordt het bedrijf nu zelf overspoeld met bedreigingen.

Bedreigingen na Akwasi-rel

De eigenaar van het schoonmaakbedrijf is zeer bezorgd over hoe dit nu verder zal gaan, laat hij weten aan Omroep Gelderland. “De medewerker heeft gisteren meteen een brief met excuses naar de heer Akwasi gestuurd, maar daarmee is de kous helaas niet af. Wij willen alles doen wat in ons vermogen ligt om de kwestie in rustiger vaarwater te brengen en de gemoederen tot bedaren te brengen, maar de publicaties op het internet – buiten ons om – kunnen wij niet meer terugdraaien.”

Medewerkers zitten erdoorheen

Het bedrijf krijgt nu de hele dag door telefoontjes en mailtjes binnen met bedreigingen. Zowel tegen de betreffende medewerker als tegen het bedrijf zelf. Sommige medewerkers zitten er zelfs zo doorheen, dat ze naar huis zijn gegaan. Daarom is besloten de politie in te schakelen. “We zijn maar een klein bedrijf dat nu in een grote storm is terechtgekomen.”