Wesley Sneijder heeft een boek uitgebracht over de pieken en dalen in zijn leven. Ook zijn ex-vrouw Yolanthe komt veelvuldig in het boek voor. De voorpublicatie is inmiddels in handen van Voetbal International en al maanden gaan er speculaties over de openbaringen die zullen verschijnen in dat boek. Naar eigen zeggen hij hij zich overgegeven aan drank en rock-‘n-roll in zijn periode bij Real Madrid. Zijn debuut en reputatie konden met een winnende goal tegen Atlético Madrid in 2007 gelijk niet meer stuk. De spelers gingen maandelijks uit en dat heeft voor veel grote problemen gezorgd laat de oud-voetballer weten.

Was het genoeg geweest voor Yolanthe?

In Voetbal International wordt het volgende geciteerd: “Ik was jong, genoot van het succes en de aandacht. Daar moet het fout zijn gegaan, later. Geen drugs, maar wel drank en rock-‘n-roll. Daar raakte ik aan gewend, als een van de sterren van De Koninklijke. Je wordt aanbeden als Real-speler. Alles wat je uitvreet wordt met de mantel der liefde bedekt. Ook als ik lam over straat rolde en duizenden euro’s uitgaf, of rondjes gaf aan de hele zaak. Ik kan niet zeggen dat ik voldoende weerstand bood.”

Breuk tussen Wesley Sneijder en zijn vrouw

Wesley geeft aan dat dat zijn huwelijk zou hebben gekost. Hij zegt er het volgende over: “Ik bleef alleen achter en zag die kleine, Jessey, veel minder. Klote. En ik kan slecht alleen zijn. Waarom zou je trouwens alleen zijn als je genoeg vrienden hebt om vrije tijd mee door te brengen? Ik had alleen niet in de gaten dat de fles wodka mijn grootste vriend werd.” Van Nistelrooy en Robben zouden heb weleens gewezen hebben op zijn buitensporige gedrag naast het veld. Hij zegt daar het volgende over: “Dat ik het zo niet lang zou volhouden. Ik speelde best goed, maar ze zeiden dat ik nog beter kon. Fysiek merkte ik het, geloof ik, niet eens. Ik ben een ijzersterk mannetje, hè? Ik stond de volgende morgen gewoon weer goed op. Tja, zo ben ik.”

Zie ook: Yolanthe stapt in het huwelijksbootje maar niet met Wesley Sneijder!