Je kent het spel vast wel, maar voor degen die het niet kennen even een korte uitleg. 30 Seconds is een Zuid-Afrikaans snel spel voor algemene kennis. Spelers spelen meestal in teams van twee. Een speler moet een woord raden uit de uitleg van zijn teamgenoot met als doel zoveel mogelijk antwoorden te raden in 30 seconden. Onwijs frustrerend spel omdat altijd dezelfde weten te winnen. Diegene die op de een of andere manier alle kleine rot-feitjes in de wereld kent. Maar vanaf nu kun jij ook gewoon altijd winnen. Maar dan moet je wel een heel klein beetje vals spelen!

Altijd winnen met 30 Seconds

Website Ze.nl heeft een aantal manieren laten weten om dit spel wat makkelijker te maken. Ben je tegen vals spelen? Wacht dan maar even tot je wéér hebt verloren, dan draai je vast wel weer bij. Kleine tip, doe dit pas wanneer er een paar borrels achterover zijn geslagen. Gewoon, voor de veiligheid!

Foute antwoorden goed tellen
Is je teamgenoot van alles aan het roepen maar komt er maar géén goed antwoord uit? Gewoon ‘JA!’ roepen tussendoor en doorgaan met de volgende vraag. Het zal je verbazen hoe weinig je tegenstanders echt goed aan het opletten zijn.

Zelf vragen verzinnen
Begrijp je er de ballen van wat er op je kaartje staat? Verzin zelf een vraag, je bent toch de enige die op het kaartje kijkt.

Verschuif je pion
Vaak ben je dit spelletje aan het doen met een borreltje erbij. Wanneer je tegenstanders aan het ruziën zijn over de vorige ronde kun je gemakkelijk even een plekje naar voren of achteren schuiven.

Nog een keertje gooien
Heb je twee keer gegooid en let de tegenstander niet op? Dan lekker en heel zachtjes nog eens gooien wanneer de uitkomst je niet aanstaat!