DELEN

Prinses Christina, Prinses der Nederlanden, Prinses van Oranje-Nassau, Prinses van Lippe-Biesterfeld was het jongste kind uit het huwelijk van koningin Juliana der Nederlanden en prins Bernhard van Lippe-Biesterfeld. Haar roepnaam was Christina. Maar wist je dat dat niet haar échte naam was? In het najaar van 2017 werd bij de prinses botkanker geconstateerd. Dit liet de RVD in juni 2018 weten.[8] De prinses overleed op 16 augustus 2019 aan de gevolgen hiervan op het terrein van Paleis Noordeinde in Den Haag, waar ze een appartement boven de Koninklijke Stallen bewoonde.

De echte naam van Prinses Christina


Na de middelbare school trekt Christina bij een bevriende familie in Amersfoort in. In 1963 besluit ze dan om haar echte voornaam, Marijke, in te ruilen voor haar tweede voornaam. Vanaf dat moment wordt dat haar roepnaam. De reden? Ze vindt Marijke ‘te zoet en kinderachtig’ klinken.

Dit bericht bekijken op Instagram

“Wij zijn verdrietig door het overlijden van onze lieve zus en tante. Christina was een markante persoonlijkheid met een warm hart. Met haar muzikale gedrevenheid en talent wist zij velen te beroeren. Wij koesteren de vele mooie herinneringen aan haar.” – Willem-Alexander, Máxima en Beatrix. Vanmorgen is Prinses Christina op 72-jarige leeftijd overleden op het complex van Paleis Noordeinde in Den Haag. Zij leed al enige jaren aan botkanker. Prinses Christina werd op 18 februari 1947 op Paleis Soestdijk in Baarn geboren. Zij was de vierde dochter van Koningin Juliana en Prins Bernhard, de jongste zus van Prinses Beatrix.

Een bericht gedeeld door Koninklijk Huis (@koninklijkhuis) op