DELEN

Als je denkt dat dit een mooie dikke pad is, zou je niet verder van de waarheid kunnen zijn. Dit is namelijk de kleinste kikker ter wereld en meet nog geen centimeter. De Woestijn Kikker is met uitsterven bedreigd als gevolg van de terugtrekking van de woestijnen. Hij leeft op de stranden en duinen van Namibië en Zuid-Afrika. Door zijn uiterlijk valt hij niet op in het zand. Wanneer hij bedreigd wordt, blaast hij zichzelf op en brult hij als een woedende leeuw, echt waar!

Brullende Woestijn Kikker


Als hij boos is, ziet hij er echt wel stoer en angstaanjagend uit. En dat is meer dan nodig, want de woestijnregenkikker is een sterk bedreigde diersoort:

Meer gekke dierengeluiden horen? Wat dacht je van 2 alpaca’s die het met elkaar doen, HIERRR!