Vroeger kwam je nog weleens in een klas te zitten met 3 Rob’s of 4 Anne’s. tegenwoordig willen ouders vaan een super originele naam voor hun kroost. Het liefst een naam die nog niet bestaat in Nederland. Maar hoe meer ouders gaan nadenken over nieuwe namen, hoe gekker de namen gaan worden natuurlijk. We zagen al eerder absurde lijstjes voorbij komen met babynamen in Nederland. Maar nu hebben we een lijstje van de meest absurde namen die ouders hun kroost in 2020 hebben gegeven.

Absurde babynamen in 2020

Zoals we allemaal weten stond het coronavirus in 2020 wereldwijd centraal. Het blijkt ook een inspiratiebron voor veel ouders geweest te zijn bij het kiezen van een naam voor hun pasgeboren baby. Maar we beginnen even bij het kind van Elon Musk:

X AE A-XII
Dit is toch wel de bekendste baby uit dit rijtje. Het is de naam die Tesla en SPaceX-baas Elon Musk aan zijn kroost heeft gegeven.

Corona
Vroeger dachten we alleen nog aan een drankje bij deze naam. Dit stel kreeg een tweeling en besloot één daarvan ‘Corona’ te noemen. Hoe de andere van de twee heet? Lees de volgende naam maar even!

Covid
Juist, het broertje van Corona heet Covid!

Covid Rose
In De Filipijnen kruipt er écht een Covid Rose rond!

Coviduvidapdap
Ook deze baby kruipt in de Filipijnen rond. De vader van dit kind is een zanger en heeft een hit gescoord met het nummer ‘Dubidubidapdap’. De naam van het kind is een mix van dat nummer en de pandemie… logisch!

Sssst
Je schijnt het uit te spreken als ‘Forest’ maar we betwijfelen of de docenten van Sssst dat ook gelijk zien.

Lockdown
In India was een van de strengste lockdowns ter wereld en de ouders van Lockdown hebben dan ook een goed gevoel bij de naam. De vader zegt: “De lockdown is van nationaal belang en daarom hebben we besloten om ons kind Lockdown te noemen!”

Tygrrr
Hoewel de uitspraak vaker voorkomt is de schrijfwijze toch wel speciaal.