Wanneer je een berichtje krijgt van je zoon of dochter die zegt een nieuw nummer te hebben en geld nodig heeft voor een niet-betaalde rekening, dan heb je te maken met een oplichter. Dit gaat veelal via WhatsApp. De oplichters hebben dan vaak al uitgezocht of wie je bent en wat de namen van je kinderen zijn. Maar wat kun je daar nu precies tegen doen? Wanneer de oplichter slim genoeg is, die diegene dit niet vanaf zijn eigen telefoon. Dus achterhalen wie het is zal dan lastig gaan. Maar er zijn wel manieren om achter de locatie van iemand te komen, bijvoorbeeld door het manipuleren van een smartphone. Maar dat is misschien wat lastig voor de doelgroep van de oplichters, veelal 50 of 60+.

Locatie achterhalen van WhatsApp-oplichter

Website ‘Sitcon.nl’ legt uit hoe je een link kunt sturen waarmee je een locatie kunt achterhalen door een simpele link te sturen. Degene aan de andere kant van de lijn moet alleen nog op de link klikken, en dan heb je beet. Ze schrijven: “U kunt een locatie achterhalen wanneer er op een link wordt geklikt en hier toestemming voor gegeven wordt. Met zogenaamde Cell Tracker software is dit mogelijk, via het internet zijn hier tal van tools voor te vinden. Houd er rekening mee dat niet iedereen hier intrapt en u slechts eenmaal een GPS locatie ontvangt. Wanneer u opnieuw een GPS locatie nodig heeft, dient dit opnieuw gevraagd te worden (via een anoniem bericht).” (bron)

Voorbeeld

Een slimme vader die afgelopen week te maken kreeg met zo’n oplichter heeft uitgezocht hoe dit precies werkt. En ja, wanneer je het in een mooi verhaal verpakt is het dus best mogelijk om de locatie van je boefje te achterhalen. In onderstaande video laat iemand zien hoe je achter de precieze locatie kunt komen wanneer iemand jou zo’n berichtje stuurt. Onder de video hebben we een mooi voorbeeld van een héle slimme vader die dit onlangs heeft gedaan!