Wielrenner Fabio Jakobsen is afgelopen woensdag zwaargewond geraakt tijdens de Ronde van Polen. Landgenoot Dylan Groenewegen heeft hem de pas afgesneden waardoor hij tegen de dranghekken botste en gekatapulteerd werd. De wielrenner is tijdelijk in coma gehouden om een operatie te doorstaan van maar liefst 5 uur. Zijn toestand was behoorlijk kritiek maar stabiel lieten meerdere media weten. Inmiddels is hij weer uit de coma ontwaakt. De directeur van het desbetreffende ziekenhuis in Polen liet het volgende weten: “Hij is bij bewustzijn, aanspreekbaar en reageert op commando’s. Goed nieuws, hij ademt zelfstandig en zijn bloeddruk is goed. Hij moet nu gaan revalideren en over ongeveer twee weken mag hij naar huis. Dat betekent dat hij dus veel geluk heeft gehad.”

Fabio Jakobsen heeft geluk gehad

Patrick Lefevere, de manager van de ploeg, liet aan de Belgische radio weten dat hij “Alle beenderen in zijn gezicht heeft gebroken”. Zijn schedel en brein zouden volledig gespaard zijn geweest, wat goed nieuws is voor zijn herstel. Een andere camera heeft het ongeluk van de bovenkant weten vast te leggen waardoor het nóg beter zichtbaar is wat de impact van de gigantische klap is geweest op de verongelukte wielrenner. Het artikel gaat onder de onderstaande video verder:

Het gezicht en het herstel

Organisator van de Ronde van Polen laat het volgende weten: “De dokters vertellen me dat zijn toestand verbetert. Zijn gezicht was toegetakeld,een plastisch chirurgische ingreep was noodzakelijk, maar er zijn geen interne bloedingen.” Hoewel de klap een gigantische impact heeft gehad lijken de doktoren positief betreft zijn herstel. Neuroloog Pawel Grünpeter van het ziekenhuis in Sosnowiec laat het volgende weten: “De gezichtschirurg en de kaakspecialist hebben allebei onderzoeken gedaan. Die blijken optimistisch!”