Home Opmerkelijk Zoek je nog een enge film? Deze ga je niet uit durven...

Zoek je nog een enge film? Deze ga je niet uit durven zitten in je eentje:

0
DELEN

The Devil’s Rejects – Sherrif John Quincy Wydell (William Forsythe) en zijn assistenten omsingelen in 1978 het huis van de uit seriemoordenaars bestaande familie Firefly. Alleen Otis (Bill Moseley) en zijn zusje Baby (Sheri Moon Zombie) slagen erin om te ontkomen uit de hieruit voortvloeiende kogelregen. Ze schieten iedereen omver die ze tegenkomen en verschuilen zich in een afgelegen motel, waar ze wachten op hun vader, Kapitein Spaulding. Terwijl de lijken zich opstapelen, gaat sheriff Wydell frontaal in de aanval.

Evil Dead – Cheryl, Ash, Linda, Shelly en Scotty zijn universiteitsstudenten uit Michigan die een vakantie doorbrengen in een afgelegen boshut in een woud in Tennessee. Daar vinden ze het boek Necronomicon en een bandopnemer waar passages uit het boek worden voorgelezen. Zonder het te beseffen, roepen ze een kwaadaardige demon op. Cheryl verlaat de boshut om het vreemde geluid op te zoeken. Ze wordt aangevallen door de bomen, maar kan ontsnappen.

The Witch – Een koloniale familie probeert in de zeventiende eeuw te overleven van hun oogst op een kleine boerderij naast een imposant bos in New England. Al snel krijgen bijgeloof en vrees de overhand wanneer het voedsel schaars wordt, een familielid wordt vermist en de spelletjes van de kinderen een waanzinnige en dreigende ondertoon krijgen. Een boosaardige aanwezigheid in het bos beïnvloedt hun gedachten en zet de familieleden tegen elkaar op.

Raw – De zestienjarige Justine is een studente dierenartsopleiding en vegetariër, net zoals de rest van haar familie. Tijdens een studentendoop wordt ze verplicht een rauwe konijnenlever op te eten. Daarna krijgt ze steeds meer honger naar menselijk vlees en verandert ze in een kannibaal.

The Texas Chain Saw Massacre – De film speelt zich af op 18 augustus 1973. Sally hoort dat een groep vandalen iets met het graf van haar vader heeft gedaan. Samen met haar vriend Jerry, broer Franklin en vrienden Pam en Kirk gaat ze op stap om te ontdekken wie dit gedaan heeft. Onderweg nemen ze een lifter mee. Deze begint zich vreemd te gedragen en wordt dan ook snel gedumpt. Wanneer de vrienden autopech krijgen, moeten ze aanbellen bij een eng huis. Al snel vallen er slachtoffers van een angstaanjagende man met een kettingzaag (Leatherface). Ook de lifter lijkt er iets mee te maken te hebben. Wanneer Sally uiteindelijk ontvoerd wordt, zit ze gevangen bij een gestoorde en moordlustige familie.

Odishon – Odishon (Japans voor auditie) begint wanneer Shigeharu Aoyama (Ryo Ishibashi) aan zijn vriend Yasuhisa Yoshikawa (Jun Kunimura) vertelt dat hij zich zo eenzaam voelt sinds de dood van zijn vrouw, zeven jaar daarvoor. Filmproducent Yoshikawa nodigt hem daarop uit naar de audities van zijn volgende film te komen, om te kijken of daar geen geschikte vrouw voor hem op af komt. Aoyama raakt daarbij verkikkerd op de jonge, stille Yamazaki Asami (Eihi Shiina).

The Human Centipede – De gepensioneerde Duitse chirurg Heiter was tijdens zijn carrière gespecialiseerd in het scheiden van Siamese tweelingen. Hij oefent zijn vak al een tijd niet meer uit, maar is nog steeds gefascineerd door zijn expertise. Hij broedt al tijden op het plan om een aantal mensen aan elkaar te koppelen in plaats van ze te scheiden. Hij wil zo van verschillende mensen één wezen maken met één gedeeld, functionerend spijsverteringsstelsel: een menselijke duizendpoot. Iets soortgelijks heeft hij al geprobeerd met drie honden, die nu samen als zijn geliefde ‘dreihund’ begraven liggen in zijn tuin.

De trailers voor je op een rijtje: